Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2012

Η πορεία της υγείας του φίλου μας Αλέξανδρου παραμένει ανοδική. Οι σημερινές εξετάσεις στο Λαϊκό νοσοκομείο, οι πρώτες που γίνονται μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, δείχνουν καλές.

Φέρνοντας σε αντιδιαστολή την εικόνα του Αλέξανδρου στην αρχική εισαγωγή του στο Λαϊκό πριν από 2,5 μήνες, αντιλαμβανόμαστε την πραγματικά σωτήρια συμβολή των ελλήνων και γερμανών γιατρών, νοσηλευτών και όλου του προσωπικού που τον επικουρούσαν.

Η συμμετοχή του κόσμου στη προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων υπήρξε εξαιρετικά σημαντική και συγκινητική. Τα συνολικά νοσηλευτικά έξοδα που χρειάστηκε να καλύψει η οικογένειά του (νοσοκομείο, φάρμακα, κέντρο αποκατάστασης) έχουν ήδη υπερβεί τις 60.000 €, που είχαν αρχικά προβλεφθεί, χωρίς να ξέρει κανείς τι επιφυλάσσεται. Σε αυτό το ποσό δεν συμπεριλαμβάνονται παράλληλα έξοδα όπως έξοδα μεταφοράς, διαμονής, διατροφής και επικοινωνίας της οικογένειάς του που προέκυψαν αυτό το διάστημα.

Θα ήμασταν αγνώμονες αν δεν αναγνωρίζαμε τη μεγάλη συνεισφορά του κόσμου του Ολυμπιακού στη περιπέτεια του Αλέξανδρου από τη πρώτη στιγμή. Ξεπερνώντας την απλοϊκότητα του αθλητικού οπαδισμού, αξίζει μόνο σεβασμός για την ενότητα και την συμπαράσταση που αποκομίσαμε. Ο τρόπος με τον οποίο η κοινωνική αυτή ομάδα βοήθησε ένα από τα μέλη της, είναι πραγματικά άξιος θαυμασμού.

Οφείλουμε με τη σειρά μας να δηλώσουμε τη συμπαράστασή μας και σε όλους τους συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν αντίστοιχα προβλήματα υγείας και περνάνε το δικό τους Γολγοθά.

Ευχαριστούμε παλιούς και νέους φίλους, γνωστούς, συνανθρώπους στην Ελλάδα, στο εξωτερικό, στο internet που βοήθησαν με οποιοδήποτε τρόπο. Όσους κατέθεσαν, δώρισαν, έγραψαν, διέδωσαν, τραγούδησαν, αφιέρωσαν, οργάνωσαν, συμπόνεσαν, ταξίδεψαν, συμβούλεψαν, ευχήθηκαν, ενδιαφέρθηκαν για το πρόβλημα υγείας του Αλέξανδρου.

Μα κυρίως ευχαριστούμε τον ίδιο τον Αλέξανδρο, η μαχητικότητα, το θάρρος και η δύναμη του οποίου αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας. Μας έδωσε την ευκαιρία να έρθουμε πιο κοντά, να οργανωθούμε, να εκτιμήσουμε την έννοια της φιλίας, της συμπαράστασης, της ανθρωπιάς, της αλληλεγγύης και να προσφέρουμε ειλικρινή και ανιδιοτελή αγάπη.

Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2012

Η μεγάλη επιστροφή!

Ο Αλέξανδρος είναι πλέον σπίτι του! Είναι κουρασμένος, αδυνατισμένος και αρκετά αδύναμος αλλά πλέον είναι στο σπίτι του με την οικογένεια του. Οι γιατροί έδωσαν την άδεια επιστροφής και το συντομότερο δυνατό αυτή πραγματοποιήθηκε. Ήταν κάτι παραπάνω από δύο δύσκολοι μήνες στη Γερμανία όμως η χαρά της επιστροφής και το ευοίωνο μέλλον κυριαρχούν πλέον στις σκέψεις μας. Σαν πρώτη και σκέψη και κουβέντα το μόνο που μας έρχεται είναι ένα μεγάλο ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ!!!!

Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου 2012

Ευχάριστα νέα από τις εξετάσεις και η αναμονή της Επιστροφής στην Ελλάδα

Ο Αλέξανδρος έδω και λίγες μέρες βρίσκεται ξανά στο Essen για κάποιες τελικές εξετάσεις και για να συναντηθεί εκ νέου με τον γιατρό που θα τον παρακολουθεί στην Ελλάδα. Η πορεία της υγείας του κρίνεται ιδιαίτερα θετική, μετά και από την παραμονή του στο κέντρο αποκατάστασης. Ουσιαστικά αυτό που απομένει είναι το τελικό ''οκ'' για την επιστροφή του στην Αθήνα. Το Σάββατο το βράδυ θα έχει μάθει από τους γιατρούς εάν μπορεί να αναχωρήσει από το Essen ακόμη και άμεσα.

During the last days Alexandros has been in Essen for some final medical examinations and a meeting with the doctor who will treat him here in Greece. His medical progress is extremely positive and basically all that remains is the final clearance for his return to Athens. At Saturday night he will know when he will be able to depart from Essen.