Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2012

Η πορεία της υγείας του φίλου μας Αλέξανδρου παραμένει ανοδική. Οι σημερινές εξετάσεις στο Λαϊκό νοσοκομείο, οι πρώτες που γίνονται μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, δείχνουν καλές.

Φέρνοντας σε αντιδιαστολή την εικόνα του Αλέξανδρου στην αρχική εισαγωγή του στο Λαϊκό πριν από 2,5 μήνες, αντιλαμβανόμαστε την πραγματικά σωτήρια συμβολή των ελλήνων και γερμανών γιατρών, νοσηλευτών και όλου του προσωπικού που τον επικουρούσαν.

Η συμμετοχή του κόσμου στη προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων υπήρξε εξαιρετικά σημαντική και συγκινητική. Τα συνολικά νοσηλευτικά έξοδα που χρειάστηκε να καλύψει η οικογένειά του (νοσοκομείο, φάρμακα, κέντρο αποκατάστασης) έχουν ήδη υπερβεί τις 60.000 €, που είχαν αρχικά προβλεφθεί, χωρίς να ξέρει κανείς τι επιφυλάσσεται. Σε αυτό το ποσό δεν συμπεριλαμβάνονται παράλληλα έξοδα όπως έξοδα μεταφοράς, διαμονής, διατροφής και επικοινωνίας της οικογένειάς του που προέκυψαν αυτό το διάστημα.

Θα ήμασταν αγνώμονες αν δεν αναγνωρίζαμε τη μεγάλη συνεισφορά του κόσμου του Ολυμπιακού στη περιπέτεια του Αλέξανδρου από τη πρώτη στιγμή. Ξεπερνώντας την απλοϊκότητα του αθλητικού οπαδισμού, αξίζει μόνο σεβασμός για την ενότητα και την συμπαράσταση που αποκομίσαμε. Ο τρόπος με τον οποίο η κοινωνική αυτή ομάδα βοήθησε ένα από τα μέλη της, είναι πραγματικά άξιος θαυμασμού.

Οφείλουμε με τη σειρά μας να δηλώσουμε τη συμπαράστασή μας και σε όλους τους συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν αντίστοιχα προβλήματα υγείας και περνάνε το δικό τους Γολγοθά.

Ευχαριστούμε παλιούς και νέους φίλους, γνωστούς, συνανθρώπους στην Ελλάδα, στο εξωτερικό, στο internet που βοήθησαν με οποιοδήποτε τρόπο. Όσους κατέθεσαν, δώρισαν, έγραψαν, διέδωσαν, τραγούδησαν, αφιέρωσαν, οργάνωσαν, συμπόνεσαν, ταξίδεψαν, συμβούλεψαν, ευχήθηκαν, ενδιαφέρθηκαν για το πρόβλημα υγείας του Αλέξανδρου.

Μα κυρίως ευχαριστούμε τον ίδιο τον Αλέξανδρο, η μαχητικότητα, το θάρρος και η δύναμη του οποίου αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας. Μας έδωσε την ευκαιρία να έρθουμε πιο κοντά, να οργανωθούμε, να εκτιμήσουμε την έννοια της φιλίας, της συμπαράστασης, της ανθρωπιάς, της αλληλεγγύης και να προσφέρουμε ειλικρινή και ανιδιοτελή αγάπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου